Skip to content

Siltanen | Sandberg

arrow_back Töitämme

Kuubio – uuden bioteollisuusalueen ilme

Kuusamon kaupunki

Haaste

Kuusamossa tavoitellaan 200 miljoonan euron investointeja kestäviin elinkeinoihin Kuubio-teollisuusalue on yksi kaupungin tärkeimmistä investointikohteista. Biotalouspuistoon syntyy ekosysteemi, jossa yhden yrityksen sivuvirta on toisen raaka-aine. Valmistuva alue tarvitsi Ilmeen ja nimen lisäksi koko visuaalisen ilmeen suunnittelun sekä graafisen ohjeistuksen, alueen markkinoinnin kärkien sekä ydinviestien kirkastamisen, markkinointisuunnitelman sisältäen kohderyhmämäärittelyn sekä monikanavaisen markkinointimateriaalin suunnittelun ja tuottamisen.

Oivallus

Metsässä näemme yhteyksien ja synergian verkoston. Jokainen puu, kasvi ja eläin on osa laajempaa järjestelmää ja antaa panoksensa ekosysteemiin. Biotalouspuiston visiona on toimia samankaltaisena alustana, jossa jokainen yritys ja sivuvirta tuo oman ainutlaatuisen panoksensa kokonaisuuteen.

Tämä yhdistelmä – Kuubion monimuotoisuus ja metsän yhteistyö – symboloi ideaa siitä, että Kuubio ei ole vain rakennettu tila, vaan elävä ja hengittävä yhteisö. Se on alusta, joka viestii: yksi perusta, lukemattomia mahdollisuuksia. Vaikka teknologia ja teollisuus kehittyvät, ne voivat silti olla syvästi juurtuneita luontoon ja sen kestäviin prosesseihin.

Ratkaisu

Luomalla tunnuksen, jossa kuutio – alueen nimen ja vision symboli – muotoutuu ja kasvaa, halusimme kuvastaa Kuubion dynaamista ja monipuolista luonnetta. Kuutio ei ole staattinen; sen jokainen sivu ja kulma voi avautua uusille mahdollisuuksille. Tunnus kuvastaa tätä ideaa, kun Kuubion ”O” alkaa kasvaa ja muotoutua erilaisiksi teollisuuden sivuvirtojen mahdollisuuksiksi. Tämä ei ole vain symboli kasvusta, vaan se viestii myös siitä, kuinka yksi alusta voi luoda monta erilaista toteutusta. Ideaa jatkettiin Kuubion muuhun ilmeeseen ja ydinviestiin.

Samalla halusimme, että tunnuksessa heijastuu myös Kuubion syvä yhteys metsään. Kuutio muotoutuu ja avautuu paljastaen puun luston – vuosirenkaat, jotka ovat merkki ajasta, kestävyydestä ja luonnon sykleistä. Tunnus on heijastus siitä, että vaikka Kuubio on innovatiivinen ja moderni eollisuusalue, sen juuret ovat syvällä suomalaisessa metsässä ja kestävissä arvoissa.